3 tips voor het kiezen van een parasolvoet

We kunnen al steeds vaker genieten van het zonnetje in Nederland; en dat betekent dat de nieuwe parasols langzaam maar zeker in de achtertuinen verschijnen. En hoewel zo’n parasol natuurlijk super handig is, is het ook wel zo fijn om deze naar de juiste plek te kunnen verplaatsen. Een parasolvoet van Karwei kopen hoeft je niet veel tijd te kosten, maar het kiezen van de juiste parasolvoet is een ander verhaal. We geven je dan ook graag wat handige tips en hoognodige achtergrondinformatie!

1. De verschillende soorten parasolvoeten

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat voor soorten parasolvoeten er allemaal zijn. De juiste parasolvoet voor jouw parasol zorgt er namelijk voor dat je deze makkelijk kunt verplaatsen en dat deze niet gaat wiebelen. Je kunt dan ook kiezen uit de volgende parasolvoeten:

- De granieten parasolvoet
Een granieten parasolvoet is gemaakt van natuursteen zoals graniet. De parasolvoeten zijn ontzettend zwaar en erg luxe; gelukkig worden ze vaak met wieltjes gemaakt zodat je ze makkelijk kunt verschuiven. Deze voeten worden vooral gebruikt voor de terrassen van de horeca en passen dus minder goed op je veranda.

- Standaard parasolvoet
De standaard parasolvoet is waarschijnlijk beter geschikt voor jouw parasol. Het kunststof omhulsel is gevuld met beton, wat de parasolvoet zwaar genoeg maakt voor een standaard parasol. Heb je daarentegen een zweefparasol, dan wil je waarschijnlijk een andere keuze maken.

- Het grondanker
Blijft jouw parasol op een plaats staan? Dan is een grondanker perfect. Je graaft een kuil en plaatst het grondanker erin; vervolgens vul je de kuil met zand of grind om de tuin weer te egaliseren en kun je genieten van je parasol!

-  De kruisvoet
Deze optie is ideaal voor de zweefparasol; het houdt het geheel perfect in balans. Leg er wel genoeg gewicht op door bijvoorbeeld stenen te plaatsen. De kruisvoet wordt ook vaak gebruikt in samenwerking met terrastegels.

2. Wat voor parasol heb je?

De soort parasol is bepalend voor de uiteindelijke parasolvoet. Zoals je net al las heb je voor een zweefparasol een andere voet nodig dan voor een standaard parasol.

3. Het gewicht bepalen

Als laatste is ook het gewicht van de parasol ontzettend belangrijk: hoe zwaarder de parasol hoe zwaarder de voet is die je nodig hebt. Een parasoldoek van zo’n 350 centimeter vraagt bijvoorbeeld om een granieten voet van minimaal 50 kilogram, terwijl een parasoldoek van minder dan 200 centimeter maar een voet van 25 kilogram nodig heeft.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen