De nieuwste trends voor je interieur

Elk interieur is anders en dat is het mooie van het interieur, deze richt je in op basis van wie jij bent. Je interieur reflecteert dus je persoon, maar dat betekent niet dat je niet de nieuwste trends van het moment in je interieur kan verwerken! De nieuwste trends voor je interieur veranderen soms van dag tot dag en andere van jaar op jaar. Maar er zijn in ieder geval een paar die je zeker weten moet overwegen!

Industrieel interieur

Het industriële interieur wordt gekenmerkt door het robuuste uiterlijk dat van verschillende materialen is gemaakt. De voornaamste materialen zijn metaal en hout. Het gebruik van metaal in industriële interieurs kan natuurlijk worden terug herleid naar fabrieken waar metalen buizen overal te zien waren. Daarom zie je dit ook veel terug in het industriële interieur. Maar vaak wordt dit interieur gezien als koud en oncomfortabel. Het tegendeel is waar, met een simpele sta op stoel kan je je interieur al vrij comfortabel maken en ben je al op weg naar een huiselijk gevoel. Ook het gebruik van kleur kan in een industrieel interieur. De warme rode tinten van bijvoorbeeld roest zijn ideaal voor een beetje kleur.

Mid-century interieur

Het mid-century interieur is het interieur van dit moment. Het interieur is rijk aan donkere maar verrijkte kleuren en maakt gebruik van zowel vintage als nieuwe spullen. Denk bijvoorbeeld aan een okergele bank van meubelzorg die samen in een ruimte staat met een scandinavische vintage tv kast. Het interieur krijgt zijn origine van de jaren 60-80, maar mixt dit met de strakke lijnen en schone uitstraling van de 21ste eeuw. Het is een ideaal interieur voor de koopjesjager die op vrijmarkten rondloopt en ook wel houdt van het opknappen van meubels. Want het opknappen van meubels staat niet geheel buiten beschouwing bij het mid-century interieur!

Landelijk interieur

Als er een tijdloos interieur bestaat dan is het wel het landelijke interieur. Dit komt door het gebruik van natuurlijke tinten als groen, bruin, geel, blauw en wit in het interieur maar ook het gebruik van natuurlijke materialen als wol, katoen, leer en andere dergelijke materialen. Het is een interieur dat zijn origine heeft van het platteland. De meubels hebben daarom ook een zekere comfortabele uitstraling maar bovenal een belangrijke functie die gepaard gaat met de duurzaamheid die de meubels nodig hebben. Het landelijke interieur kan daarom in elke tijd wel gebruikt worden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen