Goedkope rolluiken kopen: hoe doe je dat?

Rolluiken geven je woning extra bescherming. Ze bieden je beveiliging tegen indringers als je niet thuis bent en bieden bescherming tegen stormen, terwijl ze ook nog eens de harde zonnestralen blokkeren. Moderne rolluiken zijn er in designkleuren en zijn eenvoudig te bedienen. Het is daarom zeker een goed idee om dit type raamdecoratie online te bestellen, ook als je een winkel hebt. Helaas zijn rolluiken over het algemeen wel aan de dure kant. Gelukkig is het ook mogelijk om goedkopere rolluik prijzen te vinden zodat je wat geld kunt besparen. Lees hier meer over in dit artikel. 

Welke soorten rolluiken zijn er? 

Een ding dat je er misschien van weerhoudt om rolluiken te installeren, is hun prijs. Als je handig bent met gereedschap, kan het installeren van rolluiken een doe-het-zelf-project zijn. De meeste rolluiken zijn ontworpen voor doe-het-zelf installatie en worden geleverd met volledige instructies. Je kunt ook instructies krijgen voor het nauwkeurig opmeten en bestellen van de juiste maat voor je ramen. Dit elimineert het giswerk en zorgt ervoor dat je de perfecte maat voor je ramen krijgt. Er zijn bovendien drie soorten rolluiken beschikbaar: handmatig, elektrisch en accu. Bij de elektrische rolluiken moet je een elektricien inhuren om de elektrische onderdelen en bedrading te installeren. Rolluiken met batterijvoeding hebben lithium-ionbatterijen met een lange levensduur en kunnen, net als hun elektrische tegenhangers, worden bediend vanaf een centraal bedieningspaneel. Desondanks zijn ze vaak wel duurder dan de rolluiken die je handmatig moet bedienen. Dit is dan ook de beste optie als je een beperkt budget hebt

Hoeveel kosten de rolluiken?

Vier zaken zijn van invloed op de kosten van de rolluiken: de fabrikant, het type, het soort en de grootte. Toch zul je zien dat je al snel dat je per rolluik minimaal 400 euro moet betalen. Je kunt standaardkleuren mengen om een ​​persoonlijke look te creëren. Sommige fabrikanten zullen tegen meerprijs ook rolluiken poedercoaten in de kleur van je keuze. Helaas zul je hiervoor al snel 30 tot 35 procent meer moeten betalen. Als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan de rolluiken dan kan het dus toch beter zijn om voor een standaardkleur te kiezen. Mogelijk kun je de zonwering dan nog zelf een andere kleur geven, al kan dit helaas niet altijd.  

Hoe zit het met de installatiekosten?

Kun je je rolluiken niet zelf DIY plaatsen dan kun je deze voor je laten plaatsen. Hiervoor moet je een expert inhuren. Als je je rolluiken bij een plaatselijk bedrijf koopt, kun je direct ook een installatieofferte krijgen. Als je je rolluiken bij je laat bezorgen, kan een goede klusjesman ze voor je plaatsen. Je zult waarschijnlijk merken dat het installeren van slechts één rolluik duurder is dan het installeren van al je rolluiken tegelijk. Het is een goed idee om meerdere offertes voor installatie op te vragen om er zeker van te zijn dat je de beste prijs krijgt. Vergelijk alle offertes met elkaar en kies dan dus voor de goedkoopste optie. 

 

 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen