Lekkage snel laten verhelpen

Word je plotseling verrast door water dat via het plafond de woonkamer binnendruppelt? Of spuit er zelfs ineens een grote hoeveelheid water met veel kracht de woning in? Dan kun je er in allebei de gevallen vanuit gaan dat je een lekkage hebt. Waar de lekkage zich ook bevindt en wat de oorzaak ook is. Iedere lekkage dient snel verholpen te worden om eventuele (ergere) schade te voorkomen. 

Eerste hulp bij lekkages 

Wanneer er plotseling met veel kracht water jouw woning inspuit, is dat best even schrikken. Je wilt uiteraard dat het probleem snel verholpen wordt. Het is daarom belangrijk dat je spoedig contact opneemt met een lekkagespecialist van Lekkageprobleemkwijt. Maar alvorens je dit doet, dien je zelf in actie te komen. Bij een gesprongen waterleiding kan er in korte tijd heel veel water vrijkomen. Het is daarom belangrijk dat je de schade probeert te beperken. Hoe je dit doet? Onder andere door het afsluiten van de watertoevoer. Draai altijd direct de hoofkraan dicht. Vervolgens is het raadzaam om de meubels in de buurt van de lekkage te verplaatsen. Zo voorkom je dat deze (nog erger) beschadigd raken. Heb je dit gedaan? Dan is het tijd om de lekkagespecialist te bellen. 

Locatie van de lekkage bepalen 

Ontstaat er door een lekkage steeds op een bepaalde plek op de muur een natte vlek? Dan denk je wellicht dat de lekkage zich ook exact op die plek bevindt. Dit betreft een begrijpelijke veronderstelling. Maar in veel gevallen blijkt dit niet te kloppen. Er lopen heel veel waterleidingen door een woning heen. Er kunnen overal in deze leidingen lekkages ontstaan. De natte vlek hoeft dan ook niet altijd de locatie van de lekkage te zijn. Hierdoor is het vaststellen van de exacte locatie van de lekkage voor een leek heel lastig. Gelukkig kan een lekkagespecialist met behulp van moderne technieken wél de locatie eenvoudig vaststellen. 

Hoe kunnen lekkages ontstaan? 

Doordat er zo veel waterleidingen in een woning aanwezig zijn, kunnen er op veel plekken lekkages ontstaan. Daarnaast kan een lekkage tal van verschillende oorzaken hebben. Zo kan er bijvoorbeeld een lekkage in de badkamer ontstaan door versleten kitranden in de douche. En ook een verstopt doucheputje kan voor lekkages zorgen. In deze gevallen is een lekkage vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Maar een lekkage kan ook ontstaan doordat een waterleiding simpelweg versleten of defect is. Lekkages kunnen dus op verschillende manieren ontstaan. Het vaststellen van de oorzaak van de lekkage en het oplossen van de lekkage is niet eenvoudig. Het betreft een stukje vakmanschap. Schakel bij een lekkage daarom altijd een lekkagespecialist in. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen