Sfeer creëren in je woonkamer doe je zo!

De woonkamer is een plek waar we dagelijks aardig wat tijd doorbrengen. Dan wil je natuurlijk wel dat je woonkamer een gezellige en sfeervolle plek is. Vind jij dat je huis nog wel wat meer sfeer kan gebruiken? In deze blog worden een aantal tips beschreven om deze gezellige sfeer te creëren! 

Warme kleuren

Warme kleuren zorgen voor veel sfeer in je interieur. Je kunt deze kleuren laten terugkomen in je meubels, maar bijvoorbeeld ook op de muur. Denk hier aan kleuren als donkerrood, bruin of oker. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren met basiskleuren. Zo zorg je ervoor dat je interieur niet te druk wordt. Ga dus niet voor te veel verschillende kleuren in je huis, maar zorg ervoor dat je je houdt aan een kleurenpallet.

Verlichting

Verlichting is een erg belangrijk element om sfeer te creëren in je huis. Kies voor dimlichten en kleinere lampen verspreid door het huis. Je wilt natuurlijk niet te fel en te veel licht in je huis. Dit kan er namelijk erg sfeerloos uitzien. Te weinig ligt kan daarentegen weer zorgen voor een doffe sfeer. Zorg daarom voor een goede balans.

Gordijnen

Gordijnen zijn een belangrijke sfeerbepaler in de woonkamer. Ze kleden de kale ramen aan. Door de juiste gordijnen te kiezen kun je je woonkamer mooi aankleden en kun je warmte geven aan jouw interieur. De gordijnen van ilumio zijn op maat gemaakt. Ze hebben een ruim aanbod verschillende kleuren, stoffen en transparantie. Ook hebben gordijnen een geluiddempende werking en bieden ze je privacy als je in de woonkamer zit. Gordijnen hebben ook een isolerende werking. Hierdoor blijft je woonkamer in de winter lekker warm en in de zomer juist lekker koel. Neem voor meer informatie over de gordijnen een kijkje op de webshop van ilumio.

Accessoires

Zonder accessoires is je woonkamer maar een sfeerloze boel. Met accessoires kun jij je woonkamer gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan kussens en kleedjes op de bank. Ook het plaatsen van planten en bloemen in je huis kan zorgen voor sfeer. Je kunt je woonkamer helemaal eigen maken en de combinaties van accessoires zijn eindeloos!

(Geur)kaarsen

Een andere vorm van verlichting in je woonkamer zijn (geur)kaarsen. Ze zorgen namelijk voor erg veel sfeer. Ook kaarsenhouders, om de kaarsen in te zetten, zijn een mooie toevoeging aan je interieur. Ze vullen je interieur aan. Kaarsen geven niet alleen licht, maar kunnen ook een lekkere geur hebben. Ga dan voor geurkaarsen. Geur is namelijk ook een goede sfeermaker. Er zijn eindeloos veel geurkaarsen te koop tegenwoordig. Zo is er altijd een geurkaars te vinden die voldoet aan jouw wensen. 

Vloerkleden

Een laatste goede sfeermaker voor in je woonkamer zijn vloerkleden. Ze brengen een warme uitstraling met zich mee en zorgen voor een knusse sfeer in je huis. Een vloerkleed verbindt ook verschillende elementen met elkaar. Je kunt zelf kiezen voor welke kleur of welk materiaal vloerkleed je gaat. Zo kun jij je woonkamer aankleden op je eigen manier!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg manieren om sfeer te creëren in je woonkamer. Er zijn natuurlijk genoeg andere mogelijkheden om sfeer te creëren, maar dit zijn 6 belangrijke tips!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen