RIKATRONIC4

Rika Nex - De bestverkochte Rika houtkachel met speksteen of witte natuursteen

De Rika Nex 8 kW is de absolute topper binnen het Rika houtgamma. Zijn vorm, de warmteopslag en kleur in speksteen of witte natuursteen maken dit een kachel die tijdloos is en voor vele gezellig winteravonden zorgt.

De kachel is opgebouwd uit gietijzer, ook de deur is volledig uit gietijzer en heeft een grote ruit om het spektakel te aanschouwen.
Bij het gebruik van droog en schoon hout hoeft u deze ruit nauwelijks schoon te maken. Zowel speksteen als witte natuursteen hebben dezelfde eigenschappen als het op stralingswarmte aankomt. De massasteen op deze kachel is 130 kilo en zorgt voor uren nastraling.

Deze houtkachel is leverbaar met boven- of achteraansluiting. Deze keuze maakt u bij uw bestelling.

Standaard is de luchttoevoer manueel te regelen, deze bediening is zeer gemakkelijk en eenvoudig met een hendel onder de kacheldeur.
Optioneel is de kachel uit te voeren met Rikatronic 4. Rikatronic 4 verzorgt automatisch de luchtregeling door middel van het meten van de temperatuur in de brandkamer. Hierdoor is dit systeem in staat om meer of minder lucht toe te voegen. Het handige display laat visueel aan u zien of het tijd is om hout toe te voegen. De voordelen zijn groot: Tot 50 procent minder houtverbruik*, betere verbranding (minder afval), een schonere ruit, minder overlast voor omwonenden, enzovoort. Bovendien is het mogelijk om de kachel automatisch te laten starten wanneer u dit wenst.
Door het instellen van het gewenste tijdstip, het hout in de kachel te leggen en het plaatsen van een aanmaakblokje, start de kachel automatisch op en kunt u de 2e lading hout in de kachel leggen zodra u thuiskomt. 

Rika is een echt Oostenrijks familiebedrijf dat inmiddels meer als 70 jaar bestaat. Iedere kachel wordt met de hand en met zorg gebouwd. Geen detail ziet men over het hoofd en enkel onderdelen van de hoogste kwaliteit voldoen. Onderdelen van lokale oorsprong genieten de voorkeur. Nieuwsgierig? Via de configurator https://www.rika.nl/configurator kunt u eenvoudig deze kachel samenstellen. Uw Rika dealer vindt u op www.rika.nl/dealers
Let op: niet iedere Rika dealer verkoopt houtkachels en kan u hierin adviseren. Per dealer staat op de website vermeld welke soorten Rika te bezichtigen zijn.

Wilt u meer informatie? Vraag de brochure aan!

 

*In vergelijking met een manueel geregelde houtkachel

INFORMATIE AANVRAGEN

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen