3 tips om met kleine dingen je woonkamer gezelliger te maken

De woonkamer is een van de plekken in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Of dit nou alleen is, met je gezin of met vrienden; de kans is groot dat je hier gezellig borrelt of die ene Netflix serie in een weekend helemaal uitkijkt. Dan is het natuurlijk wel fijn als je een sfeervolle en gezellige plek hebt. Kan jouw woonkamer nog wel wat extra sfeer gebruiken? Met deze 3 eenvoudige tips kun je vandaag nog een start maken én zie je direct een verschil!

1. Zorg voor kleur

Kleur zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur op de muren. Wil je liever alle muren wit houden? Zorg dan voor kleur in je meubels en/of accessoires. Zo zijn kleurrijke kussens een mooie toevoeging als je een bank hebt in een rustige kleur. Of ga juist voor een bank in een sprekende kleur en geef het een centrale plek in de woonkamer. Je kunt van te voren voldoende inspiratie opdoen door op Pinterest te kijken of juist naar diverse woonwinkels te gaan.

Wat je ook kiest: zorg er altijd voor dat het een geheel blijft. Anders gaat de sfeer van gezellig naar chaotisch.

2. Leven in huis

Een mooie bos bloemen zorgt voor (extra) leven in de woonkamer. Daarnaast kan het ook direct zorgen voor kleur in huis. Een ander voordeel van een mooie bos bloemen is dat het ervoor zorgt dat mensen positiever worden en vrolijker zijn. Dus, waar wacht je nog op? 

Wil je niet iedere week een nieuwe bos bloemen halen of heb je geen behoefte aan bloemen in huis? Zorg dan dat je in ieder geval voldoende groen in de woonkamer hebt staan. Maak je eigen jungle of zorg juist voor een paar mooie (kleinere) planten. Het voelt daardoor niet alleen direct een stuk huiselijker, maar het is ook nog eens goed voor de luchtzuivering!

3. Maak het persoonlijk

Een persoonlijke touch maakt je woonkamer al snel een stuk gezelliger. Foto’s zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Hang bijvoorbeeld die ene foto op van je huttentocht Noorwegen of zet op de kast een foto met je beste vrienden. 

Neem je vaak souvenirs mee van vakantie? Dan kun je er een aantal neerzetten op een boekenplank of in je open kast. Op die manier krijg je ook direct een warm gevoel als je terugdenkt aan die ene vakantie!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen