Handige tips om ruimte te besparen in een kleine woning

De kleinere afmetingen van je woonkamer zorgen voor een knusse en comfortabele indruk. Maar als je niet heel veel ruimte hebt, vraagt de inrichting soms wat extra creativiteit. Waar moet je op letten als je klein woont? Wat zijn aanraders op het gebied van interieur en wat kun je beter achterwege laten? Maak gebruik van deze handige tips om je woonkamer zo gezellig mogelijk in te richten, ook als je minder ruimte hebt.

Kies voor elegante en lichte meubels

Een grote bank waar je languit op kunt liggen, klinkt aantrekkelijk. Maar als je niet veel ruimte hebt, wordt het een ander verhaal. Kies daarom liever voor een tweezitsbank met een paar losse stoelen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Op deze manier heb je niet een dominant meubel in je huiskamer staan en je creëert met de aparte stoeltjes bovendien nog extra ruimte tussen de meubels, wat ook ruimtelijk oogt. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor een tv kast. In plaats van een grote kast kies je voor een paar kleinere tafeltjes waar je decoratieve spulletjes op kunt zetten. Je tv hang je met een tv beugel aan de muur. Dat scheel niet alleen ruimte in je kamer, je krijgt ook een opgeruimde en moderne uitstraling met een tv beugel.

Licht en ruimte in huis

Heb je veel ramen in je woonkamer? Profiteer daarvan en hang geen rolgordijnen of andere raamdecoratie op. Dit houdt namelijk veel licht tegen. En dat zorgt weer voor een verkleinend effect. Ben je bang dat je hierdoor verkeerde lichtinval krijgt omdat je bijvoorbeeld de zon op je tv scherm hebt staan? Met een tv beugel aan de muur los je ook dit eenvoudig op. Je kunt een tv beugel namelijk van de muur halen en in verschillende standen stellen. Denk hierbij aan het draaien van het beeldscherm in de juiste kijkrichting. Maar ook aan kantelen, zodat die zonnestaal niet storend werkt onder het kijken. Geef de muur achter de tv die aan de tv beugel hangt een lichte kleur. Zo krijg je een mooi contrast tussen het scherm en de muur en geef je de woonkamer een frisse aanblik.

Geef persoonlijkheid aan je inrichting

Ook als een woonkamer niet groot is, voel je je het beste thuis als je een inrichting hebt die helemaal op je persoonlijke smaak is afgestemd. Kies daarom niet alleen voor mooie meubels en kleuren in jouw favoriete interieurstijl. Maar zorg ook dat de accessoires die je hebt bij jou passen. Geef een mooie foto of schilderij een prominente plaats in je woonkamer en combineer dat met accessoires in passende kleuren. Of laat materialen als metaal of hout overal in je inrichting terugkomen. Dat zorgt voor een uniforme uitstraling en dat geeft gelijk ook rust aan de inrichting van een kleinere woonkamer.
Voor je tv kies je dan voor een tv beugel die je aan het plafond kunt hangen. Neem daarvoor een tv beugel die je kunt inklappen als de tv niet aanstaat. Op deze manier kijk je overdag niet tegen het zwarte scherm aan en maakt het dus geen onderdeel uit van je inrichting. Pas als je de tv aanzet, kun je de tv beugel in de juiste stand zetten zodat je vanuit elke hoek van je kamer tv kunt kijken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen