Berkenhout als decoratie in uw woonkamer

Haal je graag de natuur in huis? Kies dan voor houten stammen en takken om een decoratieve makeover aan je woning te geven. Vooral berkenhout wordt vaak gebruikt door interieur adviseurs om meer cachet te geven aan een hal, living of slaapkamer.

De berk is die opvallende boom die eenvoudig te herkennen is aan de witte bast en het lichtgroene blad, vaak in combinatie met hangende katjes. Door zijn frisse uitstraling staat de berk in sommige landen bekend als boom van het licht.  Door het interessante patroon met zwarte ringen op een witte bast geeft de berk aan elk interieur een extra dimensie. Ben je benieuwd hoe je aan de slag kunt gaan met deze inheemse houtsoort? Wij zetten alvast enkele tips op een rijtje.

De voordelen van berkenhout op een rijtje

De zwarte ringen op de witte bast geven de berkenboom een betoverende look die ideaal is om een woning aan te kleden. Berkenhout is dan ook erg veelzijdig en matcht eenvoudig met verschillende stijlen, zoals de klassieke pastoriewoning, een minimalistische look of een industrieel interieur.

Berkenhout is echter niet alleen geliefd om het esthetisch element. Deze houtsoort is immers ook erg duurzaam, sterk en eenvoudig te onderhouden. Bovendien komt berkenhout in zowel dunne takken als dikke stammen, waardoor er voor elke hoek van je interieur wel een geschikt type berk te vinden is.

Berkenhouten stammetjes als decoratie in het interieur

Als decoratieve elementen…

Vind je het toch een wat grote stap om meteen volledige takken of stammen in huis te halen? Experimenteer dan eerst met elke stammetjes in berk om na te gaan hoe je berk in je woning kunt gebruiken. Bij Openhaardhout Gigant vind je alvast een groot aanbod aan berkenhout om meteen aan de slag te gaan.

Plaats enkele dikke stammen in een rieten mand in de hal of living als decoratief element. De robuuste en natuurlijke uitstraling geeft een woning meteen een warme aankleding. Wil je liever werken met dunne stammen? Bind enkele korte exemplaren verticaal samen met stevig touw voor een origineel bijzettafeltje in de living of slaapkamer. Met enkele lange dunne takken in een grote vaas kies je dan weer voor een opvallend pronkstuk in de hal.

Berkenhout is ook ideaal voor allerlei doe-het-zelf projecten. Het hout is eenvoudig te bewerken tot heel wat accessoires, zoals kommetjes, schalen, theelichthouders of een fotokader. Ga op een regenachtige namiddag aan de slag met enkele stammetjes en geef het interieur een gezellige makeover met zelfgemaakte decoratiestukken.

… of als unieke scheidingswand

Om de natuur echt in huis te halen ga je voor een wand afgewerkt met berkenhout. De lange, dunne stammen zijn ideaal om een accentmuur te creëren in de living of hal. Met een grote staande lamp zet je deze unieke muur ‘s avonds in de spotlights voor een sfeervolle look. Het schaduwspel van de stammetjes tegen de witte muur en de zwarte ringen van de bast zorgen voor een opmerkelijke toets in het interieur. Ook als je geen volledige wand wil bezetten, kunnen berken stammetjes handig van pas komen. Stapel dan korte, dikke stammen op tot een geïmproviseerd laag muurtje.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen