Zo bespaar je eenvoudig op je vaste lasten

Wil je ook graag wat meer geld overhouden aan het einde van de maand om weer eens lekker in je woning te kunnen investeren? Er zijn allerlei manieren om je vaste lasten wat naar beneden te brengen; en de meeste manieren kun je zelfs direct toepassen. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je graag!

1. Check je leveranciers

Je kunt tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen door je verzekeringen, internet en energie te vergelijken. Handige vergelijkingswebsites geven je niet alleen een overzicht van alle mogelijkheden, maar vaak ook de mogelijkheid om direct over te stappen. Het overstappen van energie is hierdoor niet alleen makkelijk, maar kan ook nog eens flinke besparingen opleveren.

2. Sluit alles in een bundel af

Wanneer je de leveranciers vergeleken hebt kan het baten om verschillende diensten of aspecten bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Sluit je verzekeringen bijvoorbeeld in een pakket af om een paar tientjes per jaar te besparen dankzij mooie pakketkortingen. Of wat dacht je van zowel de mobiele abonnementen als je televisie en internet bij dezelfde aanbieder? Alle kleine beetjes helpen!

3. Laat de auto wat vaker staan

Is de afstand van je woning tot je werk (of de supermarkt natuurlijk) niet al te groot? Overweeg dan eens een elektrische fiets of maak wat vaker gebruik van het openbaar vervoer. Zo bespaar je behoorlijk op de brandstof kosten en kan die tweede auto misschien zelfs wel de deur uit (dag extra verzekeringskosten, wegenbelasting en andere ongein!).

4. Check je hypotheek

De hypotheken zouden dit jaar zomaar eens goedkoper kunnen zijn dan het jaar waarin je jouw hypotheek afsloot. En daar kun je natuurlijk van profiteren! Hoewel er een boete bij komt kijken heb je de mogelijkheid om een nieuwe hypotheek bij een andere bank af te sluiten. Mocht je dus nog steeds aan een hoge rente vast zitten, is dit het moment om de overstap te maken.

5. Stap ieder jaar over

Het kost je even wat tijd, maar het levert je flink wat voordeel op: het jaarlijkse overstappen. Van zorgverzekeraars tot energieleveranciers; je kunt in de meeste gevallen ieder jaar overstappen. Het mooie is dat iedere leverancier weer andere ‘voordelen’ aanbiedt om jou als klant te krijgen: en dat levert vaak mooie kortingen en hierdoor flinke besparingen op.

6. Doe slim boodschappen

Ga je altijd voor het gemak naar de supermarkt om de hoek? Probeer eens wat vaker boodschappen te doen bij de goedkopere ketens om een paar tientjes per maand te kunnen besparen.

Wat doe jij om op je vaste lasten te besparen?

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen