De beste ideeën voor de inrichting van je zolder

De zolder wordt vaak gezien als een muf, donker hok aan het einde van de trap die vol staat met spullen die bewaard moeten worden, maar niemand ooit gebruikt. Wil jij iets anders met je zolder doen? Wij geven je graag wat tips!

Creëer een voorzolder

Voor we overgaan op alle leuke zolderideeën, willen we het even over de voorzolder hebben. Vaak heb je namelijk wel wat opslagruimte nodig in huis en je moet toch ook ergens je wasmachine en droger kwijt kunnen. Als je al een voorzolder hebt, kun je deze gebruiken voor opslag en wasjes. Je kunt natuurlijk ook een voorzolder laten maken. Heb je nog niet genoeg opslag? Als er ruimte is, kun je het creëren van een vliering overwegen.

Master bedroom op zolder

Heb je een grote zolder? Dan is dit natuurlijk dé plaats voor een master bedroom! Je hebt dan namelijk de hele verdieping voor jou en je partner alleen. Dat biedt net even iets meer privacy dan wanneer jouw slaapkamer aan die van je kind(eren) grenst. Je kunt zelfs een ensuite badkamer met een luxueus ligbad plaatsen op zolder. Dit is wel veel werk, want vaak moeten er extra leidingen gelegd worden. Daarnaast zal je moeten controleren of de verdieping wel genoeg draagkracht heeft.

Speelparadijs voor de kids

Het is natuurlijk fijn als je wat extra privacy hebt. Je kunt ervoor kiezen om zelf naar zolder te gaan, maar je kunt ook de kids de trap opsturen! Op zolder kun je immers een gigantische speelkamer creëren voor je kinderen. Hierdoor slingert er misschien ook wat minder speelgoed rond in de rest van het huis. Iedereen blij!

Hobbykamer

Wil jij de ruimte hebben om te schilderen, muziek te maken, je modeltreinen te laten rijden, te gamen of een andere hobby uit te voeren? De zolder is hier bij uitstek de geschikte plaats voor. Het is een beetje afgezonderd van de hectiek van het huishouden, waardoor het de perfecte plaats is om helemaal tot rust te komen. Voor sommige hobby’s, waaronder handwerk, heb je wel voldoende daglicht nodig. Het plaatsen van een extra raam of een dakkapel kan dan de oplossing zijn.

Kantoor op zolder

Een kamer die wat afgezonderd is van de rest van het huis, dat klinkt natuurlijk als een ideale plek voor een thuiskantoor. Zolang je er goed internet hebt, er voldoende daglicht is en je een extra koffiezetapparaat koopt (je wilt immers niet voor ieder bakkie helemaal naar de begane grond moeten lopen), is het inderdaad dé plek voor een kantoor thuis.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen