Voordelen van een woonkeuken

Met een woonkeuken die je uitbouwt richting je tuin haal je meer natuur in huis en wordt de keuken meer dan alleen een plek om eten te maken. De woonkeuken, ook wel leefkeuken genoemd, is hipper dan ooit. We sommen hier de vele voordelen op en geven je wat (kijk)tips. Misschien zit jij binnenkort ook te werken, spelen of relaxen in zo'n gloednieuwe en multifunctionele ruimte!

Besparen op andere zaken

Het financieren van een verbouwing kan tegenvallen. Zeker als je ervoor kiest een uitbouw te realiseren. Maar op de volgende manieren kun je bezuinigen: alle soorten verzekeringen zoals inboedel-, auto- en opstalverzekering vergelijken, minder vaak eten bestellen en zeker niet weggooien, een moestuin beginnen, meer bladeren in de folders van de (goedkopere) supermarkten, wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto, enzovoorts. Alle beetjes helpen. 

Kopen Zonder Kijken

In een aflevering van Kopen Zonder Kijken werd de absolute droom-woonkeuken gerealiseerd en dat leverde veel bewonderende reacties op. In een oude woning in Heiloo werd niet alleen een enorme woonkeuken gecreëerd die deels de tuin inliep, het hele huis werd ook voorzien van besparende en duurzame installaties. Over bezuinigen gesproken! Bovenop het tuingedeelte van de woonkeuken kwamen glazen platen te liggen, waardoor er veel licht binnen kwam. En natuurlijk werd het geheel smaakvol ingericht door styliste Roos Reedijk. Nu is het inhuren van een styliste wellicht overbodige luxe als je zelf wat meer op Pinterest en woonwebsites rondkijkt. Wat te denken van deze mooie ovale tafel bijvoorbeeld? En wanneer je woonkeuken ruim genoeg wordt, kun je er ook een gezellig bankje in zetten, of een bureau. 

Uitnodigende plek

Maar wat zijn nu de voordelen van een woonkeuken? Allereerst wordt de keuken dus meer dan een plek waar (af)gewassen en gekookt wordt. Zo'n grote tafel nodigt uit gezellig te spelen met de kinderen of borrelen met vrienden. Ook kun je er thuiswerken. De woonkamer, waar je wellicht wat ruimte vanaf snoept, wordt nu meer een tv-kamer. In sommige culturen wordt zelfs amper gebruik gemaakt van de woonkamer omdat ze ook tv kijken in hun (woon)keuken. Degene die kookt blijft betrokken bij het gesprek - of dit nu met het gezin of met gasten is. Kinderen gaan sneller meekijken bij het koken en misschien zelfs helpen. Je kunt er gasten ontvangen. Het wordt het epicentrum van je huishouden. Tenslotte krijg je meer binding met de je tuin. Je zal sneller de deur openzetten voor gezonde frisse lucht en de tuin inlopen om kruiden te plukken. En een glazen dak dat ook open kan zodat je met z'n allen nog meer 'buiten' zit? Het behoort tot de mogelijkheden.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen