Drie voordelen van een laadpaal aan huis

Rijd je in een elektrische auto? Dan moet je ervoor zorgen dat er voldoende stroom in de accu zit. Als de accu leeg is, kun je namelijk geen gebruik maken van jouw auto. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer openbare laadpalen bij gekomen. Helaas geldt dit ook voor het aantal elektrische auto’s. Hierdoor heb je geen garantie dat er bij jou in de buurt altijd een laadpaal vrij is. Met een laadpaal aan huis verhelp je dit probleem. Een laadpaal bij het huis installeren is alleen niet goedkoop. Toch brengt zo’n paal flink wat voordelen met zich mee. In deze tekst zetten wij er 3 op een rijtje.

1. Je kunt jouw auto altijd opladen

Laten we maar direct beginnen met het grootste voordeel van een laadpaal aan huis: je kunt jouw auto altijd opladen. Omdat het hier om een particuliere laadpaal gaat, mag niet iedereen er maar zo gebruik van maken. Kom je na een lange dag werken thuis en moet de accu de volgende ochtend weer volledig opgeladen zijn? Geen probleem, want je weet zeker dat er een laadpunt beschikbaar is Als je jouw elektrische auto de hele nacht oplaadt, kun je de volgende ochtend weer met een volle accu op pad.

2. Opladen kost je minder geld

Heb je geen laadpaal aan huis? Dan ben je aangewezen op openbare laadpalen. Omdat je stroom afneemt door jouw auto op zo’n paal aan te sluiten, kost dit je geld. Als je dit dag in dag uit doet, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Op de lange termijn kan openbaar laden je zelfs meer kosten dan een laadpaal aan huis. Wek je zelf stroom op met behulp van zonnepanelen? Dan betaal je enkel de aanschafprijs voor de laadpaal. Je wekt de stroom om de accu op te laden immers zelf op, waardoor hier geen kosten voor in rekening gebracht worden. Wimpel een laadpaal aan huis daarom nooit direct af vanwege de hoge aanschafprijs, maar kijk liever naar het totaalplaatje. 

3. Veilig en snel laden

Heb je geen laadpaal aan huis? Dan kun je een speciale stekker gebruiken om jouw auto aan te sluiten op een normaal stopcontact. Dit is een optie, maar verstandig is het niet. Het is namelijk niet bepaald veilig om jouw auto op deze manier op te laden. Er is immers een grotere kans op brand als je jouw auto aansluit op een normaal stopcontact. Daarbij komt dat het opladen van jouw accu op deze manier onnodig veel tijd kost. Neem daarom liever contact op met een laadpaal bedrijf om een kwalitatief laadpunt te laten installeren. Dit kost je misschien meer geld dan laden via en stopcontact, maar je laadt jouw auto veilig en snel op.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen