Ga je voor zwart of wit?

Zwart of wit? Het kan ook allebei met een zwart-wit interieur

Ga je voor een zwart of een wit interieur? Het kan ook allebei met een zwart-wit interieur. Deze kleuren kunnen elkaar namelijk geweldig aanvullen. Door zwart met wit te combineren, zoals bijvoorbeeld een zwarte lamp met een tv meubel wit, zal er een mooi contrast ontstaan. De ruimte krijgt hierdoor een sfeervolle uitstraling, waar al je meubels volledig tot hun recht komen. Wij vertellen je in welke interieurstijlen je zwart en wit optimaal kunt combineren en hoe je deze kleuren ook met andere kleuren combineert. Lees snel verder en ontdek hoe je alles haalt uit een zwart-wit interieur.

Een klassiek zwart-wit interieur

Zwart en wit kun je perfect met elkaar combineren in een klassiek interieur. Kies voor een
tv meubel zwart en combineer dit met een witte muur, opvallende gordijnen zoals gordijnen van fluweel, witte satijnen kussens en gebruik andere rijkelijke materialen zoals bont en natuursteen. Ga je een vloer leggen, dan is een houten vloer werkelijk prachtig. Ook zwarte tegels zorgen voor een chique uitstraling van de ruimtes. Plaats verder opvallende eyecatchers in de ruimte, zoals een zwarte barokstoel of een leren Chesterfield stoel. Zorg er echter voor dat het interieur niet te druk oogt, maar houd het geheel rustig. Zo zal je huis een stuk ruimtelijker ogen.

Een modern zwart-wit interieur

Als je een trendy interieur wilt dat tegelijk gezellig oogt, is een modern zwart-wit interieur zeker een goede optie. Hierbij combineer je de kleuren wit en zwart met warme materialen met veel textuur. Je kunt hierbij denken aan linnen, behang, wol, zijde, hout en riet. Al deze materialen hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Dit gecombineerd met zwart en wit zorgt ervoor dat je interieur een moderne look krijgt. Vergeet ook niet wat mooie kamerplanten toe te voegen om jouw interieur net even wat extra’s te geven. Grote kamerplanten zijn tevens helemaal in.

Zwart-wit interieur met andere kleuren combineren

Je kunt zwart en wit ook met andere kleuren combineren. Denk bijvoorbeeld aan groen, rood, bruin, geel en oranje. Let wel op dat je niet teveel kleur toevoegt, omdat anders de zwart-wit combinatie minder op zal vallen. Zwart en wit worden vaak ook met andere tinten gecombineerd, zoals verschillende grijstinten. Hierdoor ontstaat er meer dynamiek in de ruimte.

Weet jij al met welke interieurstijl je zwart en wit gaat combineren?

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen