Hoe kies je de perfecte tuintafel voor in jouw tuin?

Hoera! Je hebt eindelijk jouw droomhuis weten te bemachtigen. Naast een flinke verbouwing, zijn er vele andere dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van je tuin. Je wilt namelijk wel gezellig in de tuin kunnen zitten, maar waar begin je? Geen zorgen, wij helpen je met het kiezen van de perfecte tuintafel! 

Budget proof tuintafel

Omdat een verhuizing en verbouwing al flink wat mag kosten, heb je misschien niet zoveel budget voor de inrichting van je tuin. Dit maakt niet uit, want tegenwoordig heb je ook een ruime keuze uit tuintafels die budget proof zijn. Een goedkope tuintafel hoeft er bovendien niet goedkoop uit te zien. Als je goed rondkijkt, zul je zien dat je met een kleiner budget al een prachtige tafel kan vinden. Heb je ergens een mooie, maar dure tafel gezien? Grote kans dat er een budget variant van te vinden is. Het is dus echt de moeite waard om even goed onderzoek te doen. 

De vorm van de tafel

Voordat je een tuintafel kiest, is het belangrijk om te weten wat voor vorm je mooi vindt. Tafels zijn tegenwoordig in allerlei vormen verkrijgbaar. Denk aan rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. Hierbij zul je ook moeten kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt in je tuin. Daarnaast heeft de vorm van je tuintafel ook invloed op het aantal personen dat eraan kan zitten. De rechthoekige tafel is de meest gangbare tafelvorm, maar neemt wel veel ruimte in. Een ronde tafel is gezelliger en neemt vaak minder ruimte in. Helaas kunnen er dan meestal iets minder mensen aan tafel zitten. Heb je niet zo vaak mensen over de vloer, maar wil je wel de mogelijkheid hebben om in een groter gezelschap in de tuin te zitten? Dan kan je ook eens kijken naar verlengbare tafels.

Kies het juiste materiaal voor je tuintafel

Het kiezen van het juiste materiaal voor je tuintafel is misschien logisch, maar lang niet vanzelfsprekend voor iedereen. De tafel moet bestand kunnen zijn tegen het weer. Ook bepaalt het materiaal de stijl van je tuintafel. Daarnaast hebben sommige materialen meer onderhoud nodig dan andere materialen. Weeg de voor- en nadelen van het materiaal dus goed af, zodat je lang plezier kunt hebben van je tuintafel. Daarnaast zullen sommige materialen meer trendy zijn en anderen wat meer tijdloos. De trend van dit jaar? Een betonlook tafel is erg populair.

Dit waren tips bij het kiezen van jouw perfecte tuintafel. Succes met jouw zoektocht.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen