Subtiel kleur toevoegen aan je interieur: 4 tips

Als je interieur enkel uit neutrale kleuren bestaat, wordt het al snel saai. Een beetje kleur staat dus niet mis, in welk interieurtype dan ook. Het is wel belangrijk om subtiel kleur toe te voegen, zodat je interieur geen kleurboek wordt. Wij vertellen je hoe je dat het best aanpakt! 

Tip 1: Voeg een kunstwerk toe 

Een hele goede manier om subtiel kleur aan je interieur toe te voegen is door er een schilderij op te hangen. Geen zorgen, want je kunt er overal makkelijk een ophangen zonder gaten te boren met een schilderij ophangsysteem. Uiteraard kies je dan het best voor een erg kleurrijk schilderij. Voeg vervolgens andere accessoires aan je interieur toe in de kleuren die terugkomen in je schilderij. Zo laat je je inrichting stralen!

Tip 2: Vul de ruimte met plantjes

Ook met planten kun je op een subtiele manier kleur aan je interieur toevoegen. De mooie groene bladeren, zorgen voor een rustgevend gevoel. Als het voor jou nog kleurrijker mag zijn, kun je ook plantje uitkiezen met vrolijk gekleurde bloemetjes. 

Tip3: Kies voor een opvallend meubel 

Laat je interieur meer spreken door er één opvallend meubelstuk in te plaatsen. Zo wordt het niet te schreeuwerig, maar laat je het wel voldoende leven. Een opvallend meubelstuk kan bijvoorbeeld een rode zitbank zijn. Maar als je het nog subtieler wilt aanpakken, is een kleiner meubel in een fel kleurtje beter. Denk dan bijvoorbeeld aan een poef of stoel. 

Tip 4: Leg een vrolijk vloerkleed in de kamer 

Ook met een vloerkleed kun je kleur toevoegen zonder dat het te druk wordt. Kies gerust voor een heel opvallend vloerkleed met verschillende felle kleuren. Met een vloerkleed maak je je interieur niet snel te druk. Laat je dus maar gaan!

Zorg voor balans met de 30/60/10 regel 

Als je kleur toevoegt aan je interieur is het goed om rekening te houden met de 30/60/10 regel. Dat houdt in dat je maximaal drie kleuren kiest. De meest neutrale kleur voeg je dan voor 60% procent in de ruimte toe. Dat kan bijvoorbeeld door je muren in deze kleur te schilderen. 

De andere, meer opvallende kleur laat je dan voor 30% terugkomen in een deel van de meubels en accessoires.De meest opvallende kleur mag je dan weer voor 10 % gebruiken als accentkleur. Je hoeft je hier niet per se aan te houden. Maar het is wel een goede manier om voor balans te zorgen.

Een levendig interieur in enkele eenvoudige stappen

Je hoeft zeker geen grote aankopen te doen om meer kleur aan je interieur toe te voegen. Je kan al voor meer sfeer zorgen door een opvallend meubelstuk te kopen, enkele kleurrijke accessoires toe te voegen of planten te plaatsen.

Ook met een mooi vloerkleed breng je makkelijk kleur in je interieur op een subtiele wijze. Wil je zeker zijn dat alle kleuren mooi in balans zijn? Houd dan rekening met de 30/60/10 regel. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen