De toegevoegde waarde van een veranda

Om optimaal te genieten van uw tuin kan een veranda een interessante toevoeging zijn. Door het plaatsen van een veranda kunt u, ongeacht de weersomstandigheden, altijd genieten. Een veranda kan namelijk worden voorzien van zonweringen, diverse soorten daken en exclusieve wandsystemen. De diverse mogelijkheden dienen tegen elkaar afgewogen te worden, maar de keuze voor een veranda zal in veel gevallen de juiste blijken.

Keuze in (maatwerk) veranda’s

Indien u ervoor kiest om een veranda te laten plaatsen is het verstandig om een maatwerk veranda specialist in te schakelen. Het ontwerpen en plaatsen van een veranda is vakwerk en daarom moet de kwaliteit altijd boven de kosten komen.Bovenstaand een voorbeeld van een type veranda, het type met een plat dak. Dit type veranda is aan te raden wanneer u een onderhoudsvrije overkapping wilt hebben. Een plat dak veranda is volledig gemaakt van aluminium en hierdoor is onderhoud niet meer nodig. Daarnaast is het plaatsen van wanden in een plat dak veranda overal mogelijk dus de maatwerk oplossingen zijn ideaal.

Het is ook mogelijk om een veranda aan het huis te plaatsen en dit te combineren met zonweringen om de zomer optimaal te kunnen genieten. Deze stoffen weringen dienen wel schoongemaakt te worden om hier het optimale uit te halen aangezien de kwaliteit dan hoog blijft.

Toevoegingen op het maatwerk

Om nog meer te genieten van de veranda is het mogelijk om deze te voorzien van de laatste technologieën. Zo is het inbouwen van spotlights ideaal wanneer u ook in de late uurtjes nog eens onder de overkapping plaats wilt nemen. Daarnaast kan er een ventilatiesysteem in de veranda worden gebouwd zodat u altijd voorzien bent van frisse lucht.

Ook een mooie optie is de manier van bedienen van het ventilatiesysteem, eventuele zonweringen en de spotlights. Met een afstandsbediening kunt u de hele veranda bedienen en zo hoeft u niet meer handmatig de luiken naar beneden te doen of de lichten aan het eind van de avond te dimmen.

Waarde van de woning

Eén van de voornaamste redenen voor het plaatsen van een veranda is natuurlijk comfort, maar een andere belangrijke bijkomstigheid is de financiële waarde van de woning. Met een tuin vol luxe, waar een veranda deel van uit maakt, zal de waarde van de woning in het algemeen stijgen. Op termijn zal dit de waarde van de woning alleen maar ten goede komen. Het is niet aan te raden om op korte termijn een veranda te plaatsen wanneer u van plan bent om op korte tot middellange termijn weer te vertrekken. Neem dus altijd een keuze gebaseerd op een jaren in de toekomst zodat er daadwerkelijk flink genoten kan worden van de veranda.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen