Welke verlichting mag niet ontbreken in de woonkamer?

Bij het inrichten van de woonkamer ga je op zoek naar de perfecte bank, een mooie salontafel en natuurlijk stijlvolle accessoires. De kans is groot dat je de verlichting in eerste instantie over het hoofd ziet. Dat is erg jammer! Lampen doen namelijk heel veel voor de sfeer in de zithoek. Je kunt het bovendien gebruiken om je eigen stijl nog meer te laten spreken. Ben je benieuwd welke lampen absoluut niet mogen ontbreken in een gezellige woonkamer? Lees dan zeker even verder. Check ook meteen de prachtige woonkamerverlichting van Directlampen voor nog meer inspiratie. Bij deze webshop kun je alle verschillende soorten lampen bestellen.

Plafondlamp voor algemene verlichting

Voor goed zicht in de woonkamer ga je eerst op zoek naar een plafondlamp. De algemene verlichting moet de hele ruimte gelijkmatig kunnen belichten. Vaak is het handig om te kiezen voor een dimbare lamp. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoe fel het licht moet zijn. Zowel hanglampen als vaste plafondlampen zijn een goede optie.

Vloerlamp in de zithoek

Je maakt de zithoek extra gezellig door er een vloerlamp neer te zetten. Dit soort staande lampen zet je meestal in een hoekje of naast de bank. Op dit moment zijn vloerlampen met een industriële look erg populair!

Verlichting voor de woonkamer #verlichting #lampen #woonkamer #interieur

Lampen voor op de vensterbank

Vrolijk de vensterbank op met mooie kamerplanten, opvallende sierkussens of leuke beeldjes. En vergeet daarnaast de vensterbanklamp niet om het geheel helemaal af te stylen! Op de bovenstaande afbeelding zie je een sfeervolle vaaslamp. Je kunt ook kiezen voor een heel minimalistisch design of juist een stoere stolplamp.

Tafellamp op de salontafel of het dressoir

Een lage kast, bijzettafel of salontafel is niet compleet zonder een mooie lamp. Er zijn tafellampen te vinden in elke interieurstijl. Kijk goed naar de sfeer van je woonkamer en pas de verlichting hier op aan. Of ga juist voor een verrassend contrast door te mixen met verschillende stijlen!

Verlichting voor de woonkamer #verlichting #lampen #woonkamer #interieur

Leeslamp bij de stoel of bank

Iedereen die regelmatig de krant of een boek leest, kan eigenlijk niet zonder een leeslamp. Koop een grote vloerlamp met een apart leeslampje of kies voor een praktische wandlamp die je kunt verstellen. Staat er een tafeltje naast de stoel of bank? Dan is een bureaulamp met verstelbare voet ook erg handig.

Verlichting boven de eettafel

Loopt de woonkamer over in het eetgedeelte? Dan mag de lamp boven de eettafel natuurlijk ook niet ontbreken. Wees niet bang om flink uit te pakken met een opvallend design!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen