Tips om je huis beter te isoleren

Met het najaar in het vooruitzicht is het belangrijk om je huis goed te isoleren. De meeste (nieuwe) woningen zijn in de basis al goed geïsoleerd. Toch zijn er altijd nog een paar punten die je zelf kunt verbeteren. In dit artikel zetten wij 6 eenvoudige en handige tips voor je op een rij!

Tip 1. Sluit ramen, deuren, kieren en gaten

Hoewel het goed is om je woning te ventileren, zijn er ook bepaalde plekken die je beter kunt afsluiten in de herfst en winter. Laat de ventilatieroosters regelmatig open staan, maar doe de ramen en deuren zo veel mogelijk dicht. Let ook op kleine openingen zoals een brievenbus en maak gebruik van tochtstrips waar nodig.

Tip 2. Kies voor dubbel glas of een voorzetraam

We weten allemaal dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas. Als het niet mogelijk is om dubbel glas te laten plaatsen, kun je voor een andere oplossing kiezen: een voorzetraam. Dit zal het warmteverlies op het glasoppervlak tot wel 50% terugbrengen! Een aluminium voorzetraam is heel onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren of afwerkingen. Het draagt daarnaast bij aan een betere geluidsisolatie. Voorzetramen worden ook vaak gebruikt om authentieke glas-in-lood ramen te beschermen. Lees meer over de voordelen, mogelijkheden en prijzen van voorzetramen op Glasdiscount.nl.

Tip 3. Koop gordijnen van dik materiaal

Lange gordijnen van een dikke stof kunnen veel warmte vasthouden in de woning. Als je ramen met enkel glas hebt, kunnen de stevige gordijnen zelfs de koude tocht tegenhouden. Schuif de gordijnen overdag wel zo veel mogelijk open om warm zonlicht binnen te laten.

Tip 4. Blokkeer de verwarming niet met meubels

Veel mensen zetten de bank of een grote stoel direct tegen de verwarming. Dat is helemaal niet handig! Hierdoor blokkeer je namelijk de warme luchtstroom van de radiator. Je kunt er beter een beetje ruimte tussen laten.

Tip 5. Plaats reflecterende folie achter de radiator

Maak optimaal gebruik van de warmte van de verwarming door middel van radiatorfolie. Het reflecterende folie plak je tegen de muur of achter de radiator. Dit zorgt ervoor dat de warmtestraling wordt gereflecteerd en de juiste kant op gaat.

Tip 6. Plaats een extra deur

Zonder dat je het doorhebt ontsnapt er veel warme lucht via een garage of bijkeuken. Hoe goed deze ruimte ook is geïsoleerd. Je kunt dit voorkomen door een extra deur tussen de verschillende ruimtes te plaatsen. Zit er al een deur tussen? Dan kun je deze wellicht verbeteren met een tochtborstel of tochtstrip.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen