5x waarom je voor jaloezieën in huis moet gaan

Raamdecoratie is onmisbaar in je woning. Niet alleen omdat het in staat is om de zon buiten te houden, maar ook omdat het voor meer sfeer en privacy zorgt. Een soort raamdecoratie die je kunt overwegen, zijn jaloezieën. Deze raamdecoratie is niet voor niets enorm populair. Waarom je voor jaloezieën in huis moet gaan? Wij zetten hieronder vijf redenen voor je op een rij!

Volop controle over het daglicht

Een van de redenen om voor jaloezieën in huis te gaan is omdat je hiermee volop controle hebt over daglicht. Deze horizontale lamellen zorgen er namelijk voor dat je ultiem kunt bepalen hoeveel licht je in huis wilt hebben. Als je volop van het daglicht wilt genieten kun je de lamellen helemaal openzetten. Richt je de lamellen naar boven, dan laat je wat minder daglicht binnen en creëer je extra sfeer in je woning. Uiteraard kun je jouw huis met jaloezieën ook verduisteren door de lamellen helemaal dicht te doen. Met een jaloezie voor je raam regel je dus zelf over hoeveel daglicht je wilt beschikken. 

De isolerende werking

Jaloezieën in huis hebben ook een isolerende werking, net als veel andere soorten raamdecoratie. Dat betekent dat je in de winter de warmte langer binnen kunt blijven houden en in de zomer de zon juist buiten kunt houden. Zo zorg je voor een aangename temperatuur in huis en dat betekent dat je in de wintermaanden ook minder hoeft te stoken. Hoe beter jouw huis geïsoleerd is, hoe meer je kunt besparen op energiekosten!

Makkelijk om schoon te maken

Wat ook een mooie bijkomstigheid is als je voor jaloezieën in huis kiest, is dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Je hebt hier dus maar weinig omkijken naar. De jaloezieën zijn eenvoudig te reinigen door met een droge of vochtige doek het vuil en stof weg te halen. Echt een makkie!

Veel verschillende soorten verkrijgbaar

Een voordeel van deze raamdecoratie in huis is dat je uit talloze soorten en stijlen kunt kiezen. Er is genoeg keuze in materialen, kleuren, breedtes en afwerkingen. Op deze manier kun je voor iets kiezen dat zowel bij je wensen als bij je interieur past. Jaloezieën zijn ook op maat te maken, waardoor je het perfect kunt laten passen bij jouw ramen in huis. Bovendien zijn ze geschikt voor diverse ruimtes in huis, waaronder vochtige ruimtes.

Goed voor je privacy

Deze soort raamdecoratie is ook ideaal om voor meer privacy in huis te zorgen. Als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont, is dit een fijn voordeel. Zo voorkom je dat mensen continu bij je naar binnen kijken. Met deze horizontale lamellen bepaal je namelijk zelf in hoeverre je het open zet. Als je even toe bent aan privacy, is dit met jaloezieën dus makkelijk te regelen. 

Mocht je nog op zoek zijn naar raamdecoratie voor in jouw woning, dan zijn jaloezieën absoluut iets om over na te denken. Deze horizontale lamellen zijn niet voor niets zo populair en dan ook zeker een goede toevoeging voor jouw woning!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen