Tips bij het ontwerpen van een comfortabele badkamer

Misschien heb je al een badkamer die aan je wensen voldoet. Als dit echter niet het geval is is een renovatie wellicht een goed idee. Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden om de kamer voor iedereen comfortabeler en veiliger te maken. Zorg dat er genoeg ruimte is voor iedereen. Als je jonge kinderen of oudere familieleden hebt die hulp nodig hebben bij het gebruik van het toilet, overweeg dan om een ​​stoel voor volwassenen toe te voegen met armleuningen dicht bij de muur. Als je dit niet permanent wilt doen, probeer dan een verstelbaar schuimkussen aan de achterkant van hun gebruikelijke toiletbril, zodat ze comfortabel kunnen zitten tijdens het gebruik. Voeg handgrepen toe in de buurt van waar mensen staan ​​en zitten wanneer je je douche of bad gebruikt door ervoor te zorgen dat ze stevig op hun plaats verankerd zijn.

Investeer in een douche cabine

Een douche cabine is een geweldige manier om comfort en veiligheid toe te voegen aan je badkamer. Ze kunnen ook handig zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen die anders misschien moeite zouden hebben met de grootte van hun badkamer. Douchecabines zijn doorgaans duurder dan traditionele baden. Het gaat echter langer mee en past bij je stijl als je van moderne badkamers houdt.

Een toilet fontein

Een toilet fontein is een onmisbaar item in je badkamer. Veel mensen realiseren zich pas hoe belangrijk het is om er een te hebben als ze een eigen huis of appartement hebben. Een toiletfontein kan bij veel dingen helpen, zoals het voor langere tijd schoner houden van je badkamer door te voorkomen dat er schimmel aan de binnenkant van je toilet ontstaat.

Houd de kleuren licht

Om de badkamer gezellig en comfortabel te houden, moet je lichte kleuren gebruiken. Je kunt kiezen uit wit of gebroken wit, grijs en andere pastelkleuren. Lichte kleuren laten een kleine badkamer groter en ruimer lijken. Ze helpen ook om een ​​donkere badkamer een helderder gevoel te geven, waardoor deze uitnodigender is om te gebruiken.

Laat de ruimte open voelen

Zorg ervoor dat de ruimte open aanvoelt. Gebruik spiegels, ramen en licht om de ruimte open en ruim te laten aanvoelen. Gebruik ook een open douche. Een douchecabine lijkt meer op een kast dan op een kamer, dus het zal je niet verbazen als deze krap of claustrofobisch aanvoelt. Gebruik een grote spiegel of raam tegenover het toilet. Door dit te doen, lijkt de badkamer groter, omdat je het ene uiteinde van de kamer vanuit het andere kunt zien. Dit zorgt ook voor balans binnen je inrichting omdat het symmetrie creëert tussen beide zijden van je badkamer. Verlicht donkere hoeken met verzonken verlichtingsarmaturen boven spiegels of ramen. Deze lampen richten de verlichting op donkere gebieden zonder ze te fel te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen