De winter komt eraan! 3 klussen om je woning in goede staat te houden

Je huis wil je graag in een goede staat houden. Hiervoor is het slim om geregeld bezig te zijn met het onderhoud van je woning. Welke klussen je het beste kunt oppakken, hangt af van het seizoen. Zo kies je in het voorjaar vaak voor een voorjaarsschoonmaak en in de herfst, voordat je verwarming aanzet, voor het ontluchten van de radiatoren. Nu de winter eraan komt, is het handig om te weten welke klussen je dan het beste kunt oppakken. We vertellen je er graag meer over!

Schone buitenmuren

De buitenmuren van je huis hebben het hele jaar door te maken met diverse weersomstandigheden. Hierdoor is de kans groot dat wanneer je de muren slecht of niet schoonmaakt er lekkages ontstaan. En je wil natuurlijk wel veilig en droog binnen zitten. Maak daarom de buitenmuren regelmatig schoon. Je reinigt de muren door de aanslag die door het weer ontstaat te verwijderen. Die aanslag zorgt namelijk voor poreuze stenen. Hierdoor komen er scheuren, waardoor er een lekkage ontstaat.

En een extra tip van ons als je toch de buitenmuren schoonmaakt: laat de muren direct impregneren. Hierdoor wordt de gevel waterafstotend, wat dus een extra beschermlaag biedt. Het werkt ook brandvertragend, waardoor je woning ook direct een stuk veiliger wordt.

Reinig het dak

Doordat in de herfst alle bladeren van de bomen vallen, is de kans groot dat je deze kunt terugvinden in de dakgoot. Omdat in de winter de bomen volledig kaal zijn, is het de ideale periode om de dakgoot schoon te maken. Op die manier zorg je ervoor dat het regenwater goed weg kan lopen bij een typische winterbui. 

Ook is de kans groot dat je dakpannen een aanslag hebben gekregen. Net als bij de buitenmuren, worden de dakpannen in dat geval poreus. En hierdoor is de kans groot dat je nieuwe dakpannen moet aanschaffen. Dit is natuurlijk zonde van de kosten. 

Of te wel: zorg voor een goede dakreiniging. Je kunt dit zelf doen of laat dit door een professional doen. Op die manier weet je zeker dat je dakpannen een langere levensduur hebben.

De mechanische ventilatie reinigen

De mechanische ventilatie reinigen kun je het hele jaar door doen. Maar dit is extra belangrijk in de winter. Want, waar je in het voorjaar en de zomer je woning vaak kunt luchten door de ramen open te zetten, is dit in de winter minder prettig. Zodra je een muffe lucht in je woning ruikt, dan is het noodzaak om de mechanische ventilatie zo snel mogelijk schoon te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen