Geen zin meer om het gras te moeten maaien

Het is natuurlijk super fijn als lekker kan genieten van je tuin tijdens de zomerdagen. Het zou dan zonde zijn als je je tuin niet goed onderhoud waardoor het een soort oerwoud is waar je in zit. Helaas kost het onderhouden van je tuin wel veel tijd en dat heeft niet iedereen. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kan doen waardoor je zorgeloos kan genieten van je tuin en er niet teveel tijd aan kwijt bent. Ben je benieuwd wat deze opties zijn? Lees dan snel verder.

Nep gras

Het is natuurlijk heel leuk om allerlei verschillende planten en bloemen in je tuin te hebben maar het is ook fijn om een stukje gras te hebben. Hier kunnen de kinderen lekker op spelen of kan jij er lekker op liggen. Je zou natuurlijk echt gras kunnen planten, maar dit moet wel vaak gemaaid worden en heeft veel onderhoud nodig. Door kunstgras te plaatsen kan je net zo veel genieten van het gras als van echt gras, maar zonder het onderhoud! Hoe lekker is dat? Tegenwoordig begint kunstgras steeds meer te lijken op echt gras en kan je het in allerlei hoogtes en diktes bestellen.

Verfrissing 

Het is ook fijn om de gehele tuin een frisse en groene uitstraling te geven, niet alleen de planten op de grond. Door sedumdaken te plaatsen op je dak heeft je tuin een veel groenere en rustige uitstraling. Het lijkt op een soort mix tussen mos en gras, maar het vereist weinig onderhoud. De andere voordelen van sedumdaken zijn: 

  • het houd het zonlicht tegen waardoor het verkoelend werkt in de zomer
  • het dak zelf krijgt een langere levensduur door de sedum
  • sedum neemt CO2 op uit de lucht
  • het werkt goed isolerend waardoor het in de winter juist warmte vasthoud 

Geen groen

Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om helemaal geen groen aan te leggen in de tuin en allemaal tegels in de tuin leggen. Hierdoor heb je natuurlijk geen zorgen over het onderhoud. Het nadeel hiervan is wel dat planten en bloemen wel een rustgevend effect heeft op de algehele gesteldheid voor iedereen. Om deze reden is het wel verstandig om ook gras, bloemen of planten te plaatsen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gedeelte van de tuin te betegelen en een ander deel met gras of planten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen