Iets extra’s doen voor je interieur met woonaccessoires

Ben jij benieuwd wat je nog meer allemaal kan doen om je woning verder op te maken met diverse accessoires? In deze blog lees je alles over woonaccessoires en hoe je het kunt gebruiken om je woning net dat extraatje te geven en ervoor te zorgen dat het helemaal jouw plekje wordt. 

Inspiratie opdoen

Voordat je begint met het aanschaffen van nieuwe accessoires is het een goed idee om eerst wat inspiratie op te doen. Dat kan op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van woonwinkels, het bekijken van woonmagazines, of door online rond te kijken.. Er zijn veel verschillende websites waar je veel inspiratie op kan doen. Je kan bijvoorbeeld op pinterest kijken om veel verschillende collecties met foto’s te bekijken om inspiratie op te doen. Maar je kan ook op de website van luxe merken zoals decorette kijken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden zowel on- als offline om inspiratie op te doen voordat je begint met het kopen van diverse accessoires. 

Decoreren

Decoreren kun je leren. Dat is een bekende uitspraak en het is ook zeker waar. Decoreren kan je goed doen aan de hand van composities. Composities zijn een verzameling van meerdere decoraties die samen een geheel vormen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere plantenbakjes of een verzameling posters die je als geheel ergens in de woning plaatst.

Composities

Je kan op veel verschillende plaatsen in huis gebruik maken van composities. De woonkamer is vaak de grootste kamer in de huis. Hier heb je de gelegenheid om bijvoorbeeld op een kastje een compositie van verschillende decoraties zoals plantenbakjes, kaarsen, beeldjes of fotolijstjes te maken. Ook kan je bijvoorbeeld aan de muur een verzameling maken met posters, foto’s, een klok en overige wanddecoraties. Probeer het eerst eens voor je te zien of leg het eerst ergens neer om te zien of alles goed bij elkaar past. Wanneer je besloten hebt dat het er goed uit ziet als geheel is het tijd om het op de muur te plaatsen. 

Extra tip: Zorg ervoor dat je composities met een oneven aantal maakt. Mensen zien in veel dingen groepen. Dus als je bijvoorbeeld 4 decoraties hebt dan zien mensen het als 2 x 2. Als je een oneven aantal hebt dan zien mensen het sneller als 1 geheel. 

Kleuren en stijl

De kleuren van de decoraties en accessoires die je gaat gebruiken moeten goed bij je interieur passen. Als je net ergens gaat wonen en nog moet schilderen dan kan je dit vanaf het begin goed op elkaar afstemmen. Wanneer je al ergens woont en op zoek bent naar wat decoraties om je woning mee op te fleuren, hou dan in gedachte dat de decoraties goed aansluiten op de kleuren en stijl die je momenteel al in huis hebt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen