Tips om je tuin lente klaar te maken

Het is natuurlijk heerlijk dat wanneer de lente begint alles weer volop in bloei begint te staan. Maar dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je misschien ziet dat je wat planten mist of dat planten misschien weg kunnen. Het fijne is dat wanneer alles in bloei staat je dit goed kan zien en je daardoor kan bedenken wat je verder nog zou willen voor je tuin. Ben je benieuwd wat je allemaal met je tuin zou kunnen doen? Lees dan gauw verder.

Oh denneboom

In veel (grote) tuinen staan vaak verschillende soorten sparren of naaldbomen. De taxus is een van de meest populaire coniferen. Je zou deze bomen natuurlijk los kunnen planten in de tuin, maar je kan er ook een haag van maken. Deze prachtige boom kan voor lekker wat schaduw zorgen in de tuin op de warme zomerdagen. Er zijn een aantal voordelen van een taxushaag:

  • de plant is makkelijk in onderhoud

  • Je kan een zowel een hoge als een lage haag maken

  • in de winter zitten er nog steeds bladeren aan

  • Je kan de boom helemaal snoeien als hij te hard groeit en dat groeit het het jaar daarna weer aan.

Net iets anders

Het is ook leuk om soms net even iets anders in je tuin je plaatsen, zoals bijvoorbeeld bamboe. Hierdoor krijgt je tuin een net iets andere sfeer waardoor je er extra van kan genieten. Het fijne van bamboe is dat het snel groeit, maar niet woekert waardoor je het goed onder controle kan houden. Je kan een leuk hoekje maken waar je allemaal bamboe planten hebt, maar het natuurlijk ook als haag gebruiken. Doordat het snel groeit staat je haag er zo en kan jij lekker in alle privacy genieten van je tuin. Daarnaast maken de bladeren van bamboe een heerlijk rustgevend geluid wanneer de wind er doorheen gaat. Optimaal genieten dus!

Tip: laat de tuin een beetje tot bloei komen zodat je goed kan zien waar alle planten staan en hoe ze tot uiting komen. Het kan ook handig zijn om foto’s van je tuin te maken en deze te laten zien aan de medewerkers van een tuincentrum zodat zij jou kunnen helpen. 

Kortom, er zijn verschillende mooie planten die jouw tuin helemaal klaar maken voor de lente. Gelukkig is er daardoor voor ieder wat wils en kan jij je tuin precies zo inrichten als jij dat wilt!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen