Het paradijs op aarde? Dat is jouw tuin!

Althans, dat kan het zijn. Er zijn verschillende manieren mogelijk om dat te bereiken. Bijvoorbeeld een prachtig bloembed, keurige borders, een schitterend gazon… de mogelijkheden zijn eindeloos!

En dat geldt al helemaal wanneer je kiest voor een aantrekkelijke en tegelijk praktische aanbouw op je erf. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten, al helemaal niet zolang je weet wat je doet en enige behendigheid hebt met klussen. Dankzij deze bouwwerken vergroot je je privacy, veraangenaam je je zitgemak buiten en bescherm je jezelf tegen de elementen. Lees daarom vooral verder om te lezen hoe je je tuin redelijk eenvoudig nog mooier kunt maken!

Vlonder

Tegels zijn mooi en gemakkelijk te onderhouden. Alleen ben je wel steeds met tuingereedschap en azijn in de weer om onkruid dat tussen de kieren door springt te verwijderen! Ben je die rotklus ook zo zat? Dan hebben we een schitterend alternatief voor je.

Want waarom zou je niet een prachtige houten vlonder bouwen? Deze constructie is eveneens heel onderhoudsvriendelijk en aan de onderkant het liefst voorzien van een worteldoek. Dat voorkomt dat onkruid überhaupt kan groeien!

Om de kwaliteit van de bodem op peil te houden, bevelen we je bovendien aan om drainage aan te leggen. Zo wordt de grond niet te drassig zodra het gaat regenen en kan je vlonder niet gaan verzakken. Aanleg op een hellend vlak is een andere optie met hetzelfde resultaat.

Schutting

Ongenode gasten zijn menigeen een doorn in het oog. Je zult hier een stuk minder last van hebben zolang je erfgrens duidelijk is aangegeven. En wanneer je dan ook voor een verhoogde vorm daarvan kiest, geef je pottenkijkers ook nog eens het nakijken! Werp daarom een heg op, bouw een muur, plant een hek of construeer een schutting. Deze laatste kun je precies zo vormgeven als je zelf wilt. Gebruik geprefabriceerde schotten of gebruik houten onderdelen om ze naar eigen inzicht in elkaar te flansen.

Overkapping

Weertje hè? Tijd om lekker buiten te gaan zitten zonnen zodra de zomer volop haar intrede doet! Maar het is wel zo fijn om jezelf tegen excessieve zonnestralen en bijvoorbeeld hevige neerslag te kunnen beschermen. Daarom doe je er verstandig aan om je eigen overkapping op te bouwen van de hoogste kwaliteit hout! Hiervoor heb je naast balken en planken ook speciale kozijnschroeven nodig. Tenminste, zolang het bouwsel direct tegen je gevel aan wordt geplaatst. Dat betekent ook dat je direct naar binnen kan zodra de temperatuur je te gortig wordt!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen