Paradijs aanleggen? Bereid je maar voor!

Er ligt jou een prachtige taak te wachten wanneer je ervoor kiest om je tuin om te toveren tot een ware oase van groen en gezelligheid. Je kunt hiervoor alle registers opentrekken of het juist heel subtiel aanpakken.

Want wellicht ligt je tuin er al heel mooi bij en hoef je alleen maar wat puntjes op de i te zetten om aan je ideaal te voldoen. Maar misschien is een grote metamorfose aan de orde. Wellicht zijn er een aantal praktische en tegelijk oogstrelende constructies die je graag wilt toevoegen om echt compleet te zijn. Wat bedoelen we daar precies mee? Nou, kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden voor een gezonde dosis inspiratie.

Vlonder

Een tegelterras is zo gewoontjes. Bovendien moet je er steeds een mes of een fles azijn bij pakken om al dat onkruid te verwijderen. Wat een gedoe!

Met een vlonder heb je dat probleem niet. Tenminste, niet als je onder deze houten constructie drainage aanlegt en/of een worteldoek neerlegt. Hiermee voorkom je dat onkruid überhaupt kan groeien, laat staan tussen de Douglas planken van je vlonder door schieten. Hiermee heb je de hoogste kwaliteit hout te pakken, die de elementen dubbel en dwars kan doorstaan. Je vlonder blijft immers altijd buiten staan en moet dan ook tegen een stootje kunnen! Lees je dan ook grondig in over de duurzaamheid van het hout dat je gebruikt.

Schutting

Controle en overzicht zijn wel zo fijn wanneer het op je erf aankomt. Je wilt weten wie er in je tuin zijn, wie er binnenkomen en weer weggaan. Bovendien kun je pottenkijkers missen als kiespijn! Tijd om de touwtjes weer in handen te nemen. Bijvoorbeeld door een erfafscheiding neer te zetten.

Dit kan een heg zijn of een heg. Ook een stenen muurtje valt eronder. Maar wil je glurende ogen aan je tuin onttrekken? Dan komt een schutting misschien beter van pas. Deze kun je geprefabriceerd aanschaffen of helemaal naar eigen inzicht opbouwen. Bovendien kun je naast hout ook nog voor kunststof als basismateriaal kiezen.

Overkapping

De elementen zijn genadeloos. De zon schijnt te fel en de regen komt met bakken naar beneden op het moment dat jij net lekker rustig buiten wilt zitten. Altijd is er wel wat! Maar wanneer jij comfortabel onder je overkapping plaats kunt nemen, is er helemaal niks aan de hand. Deze bouw je op met behulp van een duurzame houtsoort en sluit je aan de bovenkant af met dakpannen, glas of kunststof. Deze laatste kan bijvoorbeeld heel diffuus zijn, zodat zonnestralen minder intens binnen komen vallen.

Veel succes met je metamorfose!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen